26 Nisan 2010 Pazartesi

KIEHL'S UNLU ISIMLERI BIR ARAYA TOPLADI...

Ünlü isimler Amerikalı kozmetik markası Kiehl's'in reklam kampanyası için bir araya geldiler.

Oyuncu Julianne Moore, müzisyen/prodüktör Pharrell Williams, sanatçı Jeff Koons ve sörfçü Malia Jones 22 Nisan Dünya Günü'nün 40. yıl kutlamaları kapsamında Kiehl's için kamera karşısına geçtiler.

Bu dört ünlü isim de kendi üretimleri olan %100 organik ve sınırlı sayıda üretilen nemlendirici vücut spreylerini Kiehl's için satışa sundu. Spreylerden elde edilecek gelir, yağmur ormanlarını koruma amaçlı kurulan bir organizasyona bağışlanacak.

Her bir ürün, yaratıcısı ünlünün sosyal sorumluluk anlayışını anlatıyor.

JIMMY CHOO'DAN YENI SPOR AYAKKABILAR...

Jimmy Choo bu hafta satışa sunduğu spor ayakkabılarıyla yine tüm dikkatleri üzerine topluyor.

Süet ve deri kullanılarak tasarlanan ayakkabılar, beş farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Ayakkabıların satış fiyatı ise 500 dolardan başlıyor.

Her ne kadar spor ayakkabısı olarak satışa sunulsa da, herhalde hiç kimse bu ayakkabıları 500 dolar verip spor yaparak eskitmeye kıyamaz?

VAHSI KIZ KESHA...

Kesha, Interview dergisinin Nisan sayısı için özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Albümünün ismini "Animal" koyan ve vahşi hayvanlara duyduğu ilgiyle bilinen Kesha, Interview dergisi için Solve Sundsbo'nun objektifine renkli pozlar verdi.

Albüm kapağında ve tanıtım fotoğraflarında çoğu kez yüzünü parıltılar ve simler içerisinde gördüğümüz Kesha, en sevdiği makyaj tarzının simli ve bol parıltılı malzemelerle yapılan olduğunu söylüyor. "Hayvanlar içgüdüsel olarak parlak nesnelere ilgi duyuyorlar. Onun çekim etkisine karşı koyamıyorlar. Aynı şey insanlar için de geçerli. Beynimiz bir şekilde parıltılara ilgi duyuyor. Bu yüzden ben de bunu yüzümde denemek istedim." diyor Kesha.

"TiK ToK" adını taşıyan single'ıyla müzik dünyasına bomba gibi giren Kesha, dokuz ülkenin müzik listesinde 1 numara olmayı başardı. "Blah Blah Blah" ile başarısını devam ettiren Kesha, çok yakında üçüncü single'ı "Your Love Is My Drug" ile karşımıza çıkacak.

19 Nisan 2010 Pazartesi

VOGUE - PARIS, MAY 2010...

Penelope Cruz, Vogue Paris'in Mayis 2010 sayisinin misafir editoru. Genelde kapaginda modellere yer veren Vogue Paris Mayis 2010 sayisinda 3 farkli kapakla ve bir cok unluyle karsimiza cikiyor. Ilk kapakta Meryl Streep, Julianne Moore, Kate Winslet, Naomi Watts, Penelope Cruz ve Gwyneth Paltrow,GapProduct( Red ) tshirtleriyle gorunuyorlar. Ikinci kapakta Cruz ve Bono ucuncusundeyse Cruz ve Streep bir arada.

HEM UCUZ VE FARKLI, HEM DE TEK SIZDE...

İkinci el giysi almak her krizde biraz daha moda oluyor. Hem ikinci el mağazalarından mevcut bütçemizle yanından bile geçemeyeceğimiz tasarımlara ulaşmak da mümkün olabiliyor. Ben de düşündüm, İstanbullu gençler için en iyi 8 ikinci el mağazasının adreslerini sunsam ne büyük iyilik etmiş olurum dedim... İşte o liste...


PORTOBELLA

Macide Karaali'nin son derece özgün ve zengin bir koleksiyonla açtığı Portobella, Cihangir'de. 1930'lardan, 1940'lardan ve 1960'lardan çok özel giysilerin bulunduğu dükkandan elbise kiralamak da mümkün. Özel bir takım partilere giderken fark yaratmak için akılda tutulası yerlerden biri Portobella. Adresi: Cihangir Caddesi, no: 29, Beyoğlu, İstanbul Telefon: 0212 245 11 58

AVANTGARDEAST

Feyzullah ve Yalçın Avcı'nın açtığı Avantgardeast 1960 ve 1970'li yıllardan iki bin kadar kıyafet sergiliyor. Giysilerin önemlice bir kısmı New York ve Paris menşeili. Fiyatlar hayli uygun. Adres: İstiklal Caddesi, 230/12 Galatasaray İş Hanı Beyoğlu, İstanbul, Tel: 0212 245 15 97

ROXY

Aznavur Pasajı'ndaki Roxy'de sergilenen kıyafetlerin büyük bir bölümü yine 1960'lardan ve 1970'lerden. Bu defa Kuzey Avrupa modasından seçkiler sunuluyor. Hollanda, Almanya, Danimarka ve İngiltere menşeili giysiler önce kuru temizlemeye gönderiliyor, ardından vitrinde sergileniyor. Fiyatlar da beklenmedik şekilde uygun. Adres: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı, No: 11, Beyoğlu, İstanbul Telefon: 0212 244 33 63

VE SAIRE

Ve Saire, Feneryolu'nda, sahibiyse Şahika Takla. Yalnızca ikince el giysiler değil, yeni kıyafetler de satılan bu dükkan bir hayli hesaplı fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle ünlü markaların ikinci ellerine meraklı olanların ilgisini çekeceğini zannediyoruz. Adres: Doktor Faruk Ayanoğlu Caddesi, Harika Sokak, No: 31, Kalamış, İstanbul. Telefon 0216 338 35 40

PALA

Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin karşısındaki Çukurhan'ın ikinci katında Pala. Her türlü eski eşyayla birlikte ikinci el giysi bulmak da mümkün. Özellikle şapka, kemer gibi aksesuarlara ilgi duyanlar mutlaka uğramalı. Adres: Rüstem Paşa Mahkeme Sk. Küçük Çukurhan, Eminönü, İstanbul. Telefon: 0212 526 08 26

BERNA

Ünlü markaların ikinci elleri için uğranabilecek bir başka dükkan da Berna. Giysiler genellikle çok az kullanılmış ve özenle bakılmış durumda. Adres: Dersane Sk. No: 10 Harbiye, İstanbul. Telefon: 0212 246 11 51

ESKICI
Aznavur Pasajı'ndaki bir diğer ikinci elci de Eskici. Deri, süet ve kadife ceketlerle, 1970'lerden giysiler ilk göze çarpanlar. Adres: İstiklal Caddesi, Aznavur Pasajı Beyoğlu, İstanbul. Tel: 0212 252 55 91

HERSEY 2. EL
Kadıköy'deki dükkanda bugünün marka giysilerinin ikinci ellerini bulmak mümkün. Fiyatlarsa inanılamayacak kadar uygun. Adres: Sarraf Ali Sk. No: 8 Kadıköy. Telefon: 0216 346 95 21

18 Nisan 2010 Pazar

ALEXANDER WANG'DEN KULLANISLI CANTALAR...

Alexander Wang çantaları gerçekten hayran olmaya değer.

Alexander Wang'in her yeni çanta tasarımında bir öncekini aratmıyor. Diğer lüks markalara kıyasla fiyatları daha uygun olsa da, bu fermuarlı günlük kullanıma da uygun çantanın fiyati 725 dolar.

Süetten yapılan bu çantanın iki adet küçük ön cebi ve yine iki tane de fermuarlı ön gözü bulunuyor. Çantanın zincir askısı ise bu klasik görünümlü çantaya oldukça modern ve şık bir hava katıyor.

SONBAHARDA ROCK'N' ROLL...

Versace, 2010 Sonbahar güneş gözlüklerini meraklısının beğenisine sundu.

Barok tarzı şekillerin süslediği güneş gözlüğü, Versace'nin 2010 Bahar koleksiyonun yeniden yorumlanmış hali olarak tanımlanıyor.

Versace Medusa'sı da gözlüğün yan taraflarındaki yerini almış.

'COLCCI' GUZELI GISELE BUNDCHEN...

Gisele Bündchen, Colcci'nin yeni reklam kampanyası için kamera karşısına geçti.

Colcci'nin 2010 İlkbahar-Yaz kampanyası için David Sims'in objektifine poz veren başarılı model, çekimlerde Danny Schwarz ile birlikte görev aldı.

150 milyon dolarlık servete sahip olduğu söylenen Gisele Bündchen, dünyanın en çok kazanan modeli ve eğlence dünyasının en zengin 16'ıncı ismi olarak geçtiğimiz senelere damgasını vurmuştu. Eski top model Claudia Schiffer, "Bizim zamanımızki gibi süpermodeller artık yok. Bence günümüzde 'süpermodel' kimliğini taşıyabilecek tek isim Gisele Bündchen" sözleriyle Bündchen'in başarısını destekliyor.

KITALARIN BULUSTUGU YER: ISTANBUL...

Koray Birand, BlackBook dergisi için İstanbul temalı bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Ünlü moda fotoğrafçısı Koray Birand, BlackBook dergisinin Nisan sayısı için gerçekleştirdiği "Kıtaların Buluştuğu Yer İstanbul" temalı fotoğraf çekiminde model Aleksandra Matuszak ile çalıştı. Çekimlerde ayrıca saç tasarımcısı Ali Yılancı ve makyöz Çiğdem Yartaşı görev aldı. Stil danışmanlığı ise Christopher Campbell'a ait.

Koray Birand, geçtiğimiz aylarda Harpers Bazaar dergisi için model Carmen Kass'la birlikte Karaköy Lokantası'nda bir çekim gerçekleştirmiş ve styling'i Melis Ağazat'a ait olan bu çekimle yurt dışındaki moda çevrelerinden olumlu not almıştı.

EMMA'NIN MODA TUTKUSU...

Amerikalı oyuncu ve şarkıcı Emma Roberts, WWD için özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

19 yaşındaki yıldız, verdiği özel röportajda moda tutkusundan ve moda dünyasına atılma konusundaki planlarından bahsetti. "Kendime özgü stilimle anılmak istiyorum; çünkü kıyafetleri seviyorum. Audrey Hepburn'ün çok güzel ve inanılmaz bir kadın olduğuna inanıyorum. Sienna Miller ise her zaman havalı görünüyor. Moda dünyasında ucuz görünmeyen işler yapmak istiyorum. Target mağazalarına kıyafet tasarlamak gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Daha çok Olsen ikizlerinin yaptığı gibi bir şey; yani 'Elizabeth and James' veya The Row gibi havalı, rahat ve eşsiz bir markam olsun istiyorum."

Nickelodeon'ın dizisi "Unfabulous" ile oyunculuktaki başarısını kanıtlayan Emma Roberts; "Nancy Drew", "War Child" ve "Hotel for Dogs" ile beyaz perdedeki iddiasını kanıtlamıştı.

6 Nisan 2010 Salı

COCA - COLA BAGIMLISI: KARL LAGERFELD...

Karl Lagerfeld Coca-Cola ile iş birliğine girdi. Ünlü modacının silüeti, sınırlı sayıda üretilecek Coca-Cola şişelerinde boy gösterecek.

İnceliğin kendisi için önemli olduğunu bilenler, Lagerfeld'in neden sadece Coca-Cola Light'ı tercih ettiğini de anlayabilir...

Fakat bu Coca-Cola'nın fiyatı, market satışlarından biraz daha farklı ve cep yakan cinsten olacak. Eğer yalnızca şişeyi satın alacaksanız ödeyeceğiniz tutar 5 dolar. Fakat işin bir de kapsamlı tarafı var: 80 dolara satılacak Karl Lagerfeld Coca-Cola Light setinde, ünlü modacının silüetinin bulunduğu bir şişe Coca-Cola, bir adet şişe açacağı ve gösterişli bir sergileme kutusu sizleri bekliyor.

Ürün, yalnızca Colette internet sitesinde satılıyor.

5 Nisan 2010 Pazartesi

ADIDAS'TAN MICKEY MOUSE AYAKKABILAR...

Amerikalı tasarımcı Jeremy Scott, adidas için yine yaptı yapacağını!

Koleksiyoncuların asla kaçırmaması gereken Jeremy Scott Mickey Mouse ayakkabılar, adidas için sınırlı sayıda üretildi.

adidas'ın klasik modeli Eldorado üzerine tasarlanan ünlü Walt Disney karakteri Mickey Mouse, Jeremy Scott'ın son gözdesi.

Yalnızca Londra, Paris, Berlin ve Zürih'teki adidas Originals mağazalarında geçtiğimiz gün satışa sunulan Mickey Mouse ayakkabılar, sınırlı sayıda üretildi.

Jeremy Scott tasarımlarını bugüne kadar giyen birçok ünlü isim bulunuyor: Madonna, Rihanna, Kanye West, Björk, Beyonce, Uffie, M.I.A., Santogold, Robyn, Katy Perry, Beth Ditto, Fergie, Justin Timberlake, Paris Hilton, Christina Aguilera, Kylie Minogue, Victoria Beckham, Lil Wayne, Lil'Kim, Kelis, Ciara, Lindsay Lohan, Cory Kennedy, Big Bang, 2NE1, Matsushita Yuya, Gwen Stefani, Agyness Deyn ve Lady Gaga.

'LADY BLUE' FILMI DAVID LYNCH'TEN...

Marion Cotillard, Dior'un yeni çanta koleksiyonu için Şangay'da bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

"Lady Noir" ve "Lady Rouge"in ardından karşımıza "Lady Blue" olarak çıkmaya hazırlanan 34 yaşındaki Fransız aktris, önceki kampanyalarda olduğu gibi bu temaya eşlik eden kısa bir film de çekti. Çekimleri geçtiğimiz Aralık ayında tamamlanan filmin yönetmenliğini David Lynch üstlendi. Kampanya fotoğrafları ise Steven Klein'a ait.

Dior'un dört renkli kampanya serisinin üçüncü ayağı olan "Lady Blue"nun kısa filmi 15 Mayıs'ta gün yüzüne çıkacak. Ayrıca filmde Marion'un David Lynch tarafından

DONNA KARAN ILKBAHAR-YAZ...

Donna Karan, 2010 İlkbahar-Yaz reklam kampanyasında top model Anna Maria Jagodzinska ile çalıştı.

Patrick Demarchelier'in objektifinden yansıyan yeni reklam kampanyası fotoğrafları, iddiasız ve sakin renklere sahip şık tasarımları gün yüzüne çıkartıyor. Tenin ön planda yer aldığı tasarımlarda fırfırlı ve volanlı detaylar mevcut.

Donna Karan 2010 çanta koleksiyonunda ise ön planda zincirli deri çantalar yer alıyor. Farklı dokumaların ve renklerin kullanıldığı zincirli çantalar, bu sezon oldukça popüler olacak gibi görünüyor.

UC GUZEL MEME KANSERI ICIN BULUSTU...

Şarkıcı Kylie Minogue, süpermodel Claudia Schiffer ve oyuncu Sienna Miller meme kanserine dikkat çekmek için objektif karşısına geçtiler.

'Fashion Targets Breast Cancer' (Moda Meme Kanserini Hedef Alıyor) kampanyasına katılan üç güzel, böyle bir projede yer aldıkları için oldukça memnunlar. Meme kanseriyle olan mücadelesinde dört seneyi geride bırakan Minogue içinse bu kampanyada yer almanın ayrı bir önemi var.

Kampanya için çekilen fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, kampanyaya aktarılacak. 'Fashion Targets Breast Cancer' (Moda Meme Kanserini Hedef Alıyor) kampanyası 1996'dan beri sürüyor ve bugüne dek 10.5 milyon sterlin topladı.

1 Nisan 2010 Perşembe

MODA DUNYASI CAY POSETLERINDE...

Moda dünyasının ünlü isimleri bir firmanın poşet çay tasarımlarına ilham kaynağı oldu.

Bir Alman firmasının ürettiği ve Prêt-à-portea ismiyle satışa sunulan poşet çayların her biri moda dünyasından ünlü bir ismin çizimiyle geliyor. Jean Paul Gaultier ve Karl Lagerfeld gibi modacıların resimlerinin bulunduğu poşet çaylar, bardak üzerinde oldukça ilginç ve eğlenceli bir görüntü oluşturuyor.

Poşet çay kullanımı daha kolay ve eğlenceli hale getiren bu ürünün politikacılar, iş adamları ve ünlü film yıldızlarından oluşan biçimleri de piyasada bulunuyor. 5'li paket halinde satışa sunulan poşet çayların fiyatı 8 euro.

VICTORIA BECKHAM TASARIMLARI CALINTI CIKTI...

Birçok tasarımcı, kendi tasarımlarının başkası tarafından taklit edildiğini görse bu duruma oldukça tepki gösterir. Fakar Osman Yousefzada bunlardan biri değil...

Victoria Beckham'ın son koleksiyonu görücüye çıkalı çok da olmadı ancak dikkatleri çeken öyle bir parça var ki, insan ister istemez Beckham'ın Yousefzada'dan esinlendiğini düşünmekten kendini alamıyor.

Osman Yousefzada'nın 2009 - 2010 Sonbahar / Kış koleksiyonu için tasarladığı elbise, neredeyse Victoria Beckham'ın yeni koleksiyonundaki elbiselerden biriyle aynı!

Konuyla ilgili Yousefzada'dan sert bir tepki bekleyenler ise çok yanılıyorlar, çünkü Yousefzada durumdan oldukça memnun: "Bugüne kadar birçok tasarımcı benim tasarımlarımı taklit etmeye çalıştı. Bu durum beni asla sinirlendirmedi, aksine kendime olan güvenimi arttırdı. Birilerinin benden etkilenmesi, ilham alması, benim gibi olmaya çalışması beni ancak mutlu edebilir."

Fotoğraf: Beckham tasarımı (solda), Yousefzada tasarımı (sağda).

CHLOE HARIKALAR DIYARINDA...

Amerikalı oyuncu ve modacı Chloe Sevigny, Harper's Bazaar için özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

"Alice Harikalar Diyarında" temalı çekimin stil danışmanlığını Kristen Ingersoll, fotoğrafçılığını ise Pavel Havlicek üstlendi. Moda dünyasında da ismine sıkça rastladığımız Chloe Sevigny, hazırladığı son erkek ve kadın giyim koleksiyonunu geçtiğimiz sene modaseverlerin beğenisine sunmuştu.

35 yaşındaki oyuncu, bu sene "Barry Munday" ve "Mr. Nice" ile yeniden beyaz perdedeki yerini aldı.

DUDAKLARA TOM FORD ETKISI...

Moda dünyasının önemli isimleri Tom Ford ve Estee Lauder bir araya geldiler.

Tom Ford, Estee Lauder için yeni bir ruj koleksiyonu yaratıyor. Dev kozmetik markası Estee Lauder için hazırlanan Private Blend Lip Colour ruj koleksiyonu önümüzdeki ay satışa çıkacak.

45 dolardan satışa sunulacak olan rujlar soya çekirdeği, Brezilya'da yetişen murumuru ağacı yağı, papatya yağından oluşuyor. Private Blend Lip Colour, 12 farklı renkte piyasaya çıkacak.

SELENA GOMEZ'DEN CEVRE DOSTU TASARIMLAR...

Selena Gomez, kendi genç giyim koleksiyonunu modaseverlere tanıtmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sene K-Mart ile bir araya gelerek "Dream Out Loud" isimli bir koleksiyon hazırlamaya karar veren 17 yaşındaki Disney yıldızı, daha çok okullu gençler için parçalar tasarladı. Koleksiyona fularlar, uzun kolyeler ve şirin bilezikleri de dahil eden Gomez, ürünlerde organik ve çevreye zararsız ürünlerin kullanıldığını belirtiyor.

15 Temmuz'da gün yüzüne çıkacak "Dream Out Loud by Selena Gomez" ürünlerinin her biri 24 dolardan satışa sunulacak.

ANNE - KIZ MODA DUNYASINDA...

Madonna ve 13 yaşındaki kızı Lourdes, gençler için tasarladıkları yeni markaları Material Girl'ü Ağustos ayında satışa sunuyor.

Yalnızca Macy's mağazalarında satılacak olan koleksiyon ayakkabıdan el çantalarına, aksesuardan 2011 yılında çıkması planlanan parfüme kadar geniş bir yelpazede sunulacak.

13-25 yaş grubuna hitap edecek olan Material Girl koleksiyonu 12 - 40 dolar arasındaki etiket fiyatlarıyla raflardaki yerini alacak.