22 Şubat 2010 Pazartesi

GAZETE SABUN - ALAMODE

Kimileri, kendilerini bu kavramın içerisine dâhil etmek için üstün bir çaba sarf ederken, kimileri ise önsezilerini ve yaratıcılıklarını kullanarak modayı belirliyor ve trendlere yön veriyor. Moda yazarları, editörleri, bloggerları ve moda tasarımcıları. Moda konusunda söz sahibi olan olmayan herkesin, bir fikri var ve bu karmaşa moda severlerin, neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edebilmesini olanaksız kılıyor. Moda: Kişisel zevk ürünü ve yaşam biçimidir. Aksi bir durum, tamamen uyumsuz ve çirkin bir moda kurbanına dönüştürebilir kişiyi, aynı zamanda adaptasyonunu zorlaştırır.

Dünyada modayı elinde tutan ve ne yaparlarsa yapsınlar, ürünlerini satın alan geniş bir müşteri portföyü bulunan birkaç dev isim söz konusu.

Son zamanlarda ülkemizde moda bir şekilde yapılanmaya çalışıyor olsa da, dünyaca ün yapmış olan markalar gibi takip edilen, popüler ve kalıcı markalar oluşturulamıyor maalesef. Hatta Türkiye’de moda yok diye hayıflanıyor çoğumuz. Aslında Türkiye çok genç ve moda konusunda gerekli imkânlara sahip olduğu takdirde, başarılı olabilecek geniş bir kitleye sahip. Fakat tasarımcıyım diye geçinen birkaç ismin, kendi kurmuş olduğu topluluktan ileri gidemiyor moda. Bazı kalıpları yıkmış olsalar, her şey eminim daha keyifli ve duyurulur olacaktır.

Yaratıcılığın yeterince sergilenememesi, bazı sebeplerden dolayı topluma mal ediliyor ve başarıyı bir arka plana atıyor maalesef. Ayrıca ülkemizde yanlış marka, patron ve tasarımcı zihniyeti de gelişmeyi büyük ölçüde engelliyor. Özellikle hazır giyimde, patronların mantık ve düşüncelerinin ilerleme değil de ”marka değil para, tasarımcı değil metres” olduğuna inanıyorum. Marka veya tasarım adına hakkını vererek ve mücadele ederek bir yerlere gelmeye çalışan çok az insan var ülkemizde, birçoğu az önce söylediğim mantıkla devam ediyor iş yaşamına. Bu zihniyetle nasıl olur da bu sektörde sıralamanın üstüne çıkılabilir?

Hakkıyla yapılmadığı sürece bu yavaş yavaş zorla çıkılan basamaklar ancak bu yavaşlıkla devam edecek ve olduğu yerde kalacaktır. Aklımızı, cesaretimizi ve koşulları toparlayıp vizyonumuz arttırıp yola devam ediyor olsak, çoktan ilk sırada yerimizi almış olurduk bile.
Moda; farktır, yaratıcılıktır, zevk ve yaşayış biçimidir.

Kendini buna ait hissedenleri cesarete, kullananları da zevke davet ediyorum!

" Canım Dostum Togay'a Başarılar Diliyorum..."

http://www.gazetesabun.com

http://gazetesabun.com/alamode/

13 Şubat 2010 Cumartesi

JESSICA VE MAVI AYAKKABILARI

Jessica Alba, Sevgililer Günü filminin İngiltere'deki galasına sevimli bir kıyafetle katıldı.

Odeon Leicester Square'de düzenlenen galaya Prada imzalı bir elbiseyle gelen güzel oyuncu, görüntüsünü Miu Miu imzalı ayakkabılarla tamamladı. Başarılı aktris, aksesuar tercihini Lanvin'den yana kullandı.

Kırmızı halıdaki kıyafet seçimiyle moda eleştirmenlerinden çoğunlukla olumsuz not alan Jessica Alba, kıyafet seçimini gölgede bırakan kalın, önü açık ve yüksek topuklu ayakkabılardan vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

11 Şubat 2010 Perşembe

MCQUEEN EVINDE OLU BULUNDU


Britanya'nın önde gelen moda tasarımcılarından Alexander McQueen'in, Londra'daki evinde ölü bulunduğu belirtildi
McQueen’in firmasının iletişim direktörü Samantha Garrett, cesedin bu sabah bulunduğunu söyledi.
Sözcü, olayın nedenlerine ilişkin bilgilerinin olmadığını kaydetti... Bende Bilgi Aldıkça Sizinle Paylaşacağım.

10 Şubat 2010 Çarşamba

OLSEN IKIZLERINDEN 70'LER ESINTISI

Ashley ve Mary-Kate Olsen, markalarına retro esinti vermeye karar verdi.

Geçtiğimiz hafta "Olsenboye" isimli yeni koleksiyonlarını modaseverlere tanıtan ikizler, yine Olsen imzasını taşıyan "Elizabeth and James" markasına yeni bir koleksiyon eklemeye karar verdiler. TEXTILE ismini taşıyan bu yeni kot koleksiyonu, 70'lerin müzik ikonlarından esinlenerek tasarlandı.

Kısa süre önce tanıtılan "Olsenboye" etiketli kıyafetlerin satışı bu aydan itibaren JC Penney mağazalarından yapılacak. Ardından TEXTILE'a ağırlık vermeyi planlayan ikizler, bu koleksiyonu çok yakında modaseverlere ulaştıracak.

8 Şubat 2010 Pazartesi

TOM FORD S/S '10





















En Sevdiğim Tasarımcı "Tom" ile En Beğendiğim Model "Jon Kortajarena" Birleşimi Bana Rüya Gibi Geldi Özellikle Pembe Kadife Sweet ile Renkli Çiçekli Şort Kombinasyonu tam Benlik...

7 Şubat 2010 Pazar

VALENTINE'S DAY

Deneyimli film yapımcısı Garry Marshall'ın yönettiği filmin yıldızlar geçidini andıran kadrosunda yer alan isimler göz kamaştırıyor.

Yönetmen :Garry Marshall

Oyuncular : Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Shirley MacLaine, Emma Roberts, Julia Roberts, Taylor Swift, Carter Jenkins

Tür : Komedi / Romantik

Yapım : ABD, 2010

“Sevgililer Günü” bir grup Los Angeles'lının birbirine geçmiş hikayelerini konu alıyor. Kahramanlarımız sevgililer gününün romantizmi içinde, kendi hayatlarında, o güne kadar fark etmedikleri önceliklere yer vermeleri gerektiğini görüyorlar.

3 Şubat 2010 Çarşamba

MANGO'DAN HAITI'YE DESTEK

Mango'nun reklam yuzu ve oyuncu Scarlett Johansson, Mango ile yolunu bu kez Haiti'ye yardim icin birlestirdi. Mart ayinda Mango magazalarinda satisa cikacak cantadan elde edilecek tum gelir Oxfam'a bagislanacak. Krem rengi uzerine, siyah baskili canta da eski Haiti haritasi var.

ISTANBUL FASHION WEEK BASLIYOR...

Istanbul Fashion Week'in açılışı için İstanbul'a davet edilen ünlü oyuncu Meg Ryan, hayranlarıyla ve modaseverlerle buluşacak. Ülkemizin önde gelen moda tasarımcıları ile hazır giyim markalarını bir araya getirerek Türkiye'de modayı tek bir çatı altında toplayan Istanbul Fashion Week (IFW)'in ikincisi 3-6 Şubat'ta gerçekleştiriliyor. Dünya Moda Haftaları takvimi ve anlayışı paralelinde ikincisi gerçekleştirilecek olan etkinlik; dünya moda başkentlerindeki örneklerinde olduğu gibi "İstanbul Fashion Week" adı altında 3-6 Şubat 2010 tarihinde Santralİstanbul da düzenlenecek. Türkiye'de modanın itici gücü olan, önde gelen tasarımcılarımızın butik fuar ve defile organizasyonlarını bünyesinde barındıran FASHIONLAB de aynı tarihlerde santralistanbul'da kapılarını açıyor. FASHIONLAB kapsamında bu sene Arzu Kaprol, Bahar Korçan, Bihter Aida Pekin, Cem Lokmanhekim, Deniz Mercan, Ezra-Tuba Çetin, Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Günseli Türkay, Hakan Yıldırım, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Mehtap Elaidi, Müge Ersin, Nazlı Çetiner, Niyazi Erdoğan, Özgür Masur, Özlem Kaya, Özlem Süer, Simay Bülbül, Zeynep Erdogan ve Zeynep Tosun yer alacak. Moda tasarımı alanında dünyaya bilgi akışını sağlamak ve dünyanın önde gelen moda basını ve alıcılarının dikkatini İstanbul'a çekmek üzere kurgulanan ISTANBUL FASHION WEEK (IFW) ile tasarım ve üretimden perakendeye, ülkemizin tüm tekstil ve moda endüstrisi; tüm yön verenleri ile birlikte tekrar tek bir platformda buluşacak. Umarım Başarabilirler...

2 Şubat 2010 Salı

VOGUE TURKIYE - MART 2010

Yıllardır yılan hikayesine dönen Vogue Türkiye sonunda gerçek oluyor. Mart ayında ilk sayısı piyasaya çıkacak olan Vogue Türkiye ile ilgili Conde Nast, International web sayfasinda Isabella Fontana'nın yer aldığı yukarıdaki resmi kullandı. Dergi kapağında Vogue'dan " G " harfinin eksik olması ve Mart yerine may yazıyor olması bende bunun sadece teaser kapağı olduğunu düşüdürdü. Siz ne dersiniz?